Het invoeren van een Trabant in Belgie is mogelijk maar!!!!

Ik heb even met het SBAT in Belgie (09-225430) gebeld deze organisatie gaat over het invoeren van voertuigen vanuit het buitenland.

Het is mogelijk een Trabant te keuren en op kenteken te laten zetten in Belgie maar dan moet hij van voor bouwjaar 1 januari 1973 zijn.
Als de Trabant van na deze datum is wordt het een stuk moeilijker om hem op kenteken en door de keuring krijgen. Ze zeggen niet dat het niet mogelijk zou kunnen zijn maar de tijd ( 3 tot 6 maanden) voor zo'n keuring en de eisen zijn vele malen strenger. De man die ik aan de lijn heb gehad vertelde mij dat het dan om een 1 individuele keuring zou gaan. De kosten kunnen dan wel oplopen tot zo'n 500, - euro.
Alleen de Co meting is voor een voertuig van na en voor 1973 belangrijk die moet lager dan 3.5% zijn.

Per 1 januari 2006 gelden voor invoer van alle Oldtimers de Europese wet, en deze zegt dat Oldtimers uit een EU land met een kenteken te allen tijde een kenteken in alle andere Europese landen moet kunnen krijgen dus dit geld ook voor de Trabant.
Mogelijk dat het verschilt per land, of de Trabant zo mogelijk wel aan wat moderne eisen moeten voldoen maar dat mag geen probleem zijn.
Een Trabant met een West Duits kenteken kunt u dus ook gewoon in Belgie invoeren. Men wil hier wel eens moeilijk over doen, maar bij aandringen bij het SBAT en met de zeggenschap dat u anders gerechtelijk uw gelijk gaat halen zullen zij omdraaien als een blad aan de boom.
Ook bij Trabantjes van na 1 januari 1973. Dus uw Trabant van 1978, of 1990 moet gewoon en kenteken kunnen krijgen ook in Belgie

OLDTIMERS

Voor eisen van een Oldtimer gelden per 1 januari 2006 ook de EU normen enkele worden hieronder al vermeld:
Vanaf zijn 25 ste levensjaar kan een voertuig worden aangemeld als oldtimer.

Wanneer men een voertuig als oldtimer wenst in te schrijven, dient men met deze oldtimer bepaalde spelregels (lees: beperkingen) te respecteren: het is een voertuig dat slechts bij uitzondering op de openbare weg wordt aangewend, ofwel ter gelegenheid van behoorlijk toegelaten manifestaties, ofwel voor proefritten met het oog op die manifestaties uitgevoerd tussen zonsopgang en zonsondergang en binnen een straal van 25 km, ofwel om zich naar die manifestaties te begeven.

Bij een oldtimer wordt een gedeeltelijke keuring uitgevoerd, hierbij heeft men oog voor enkele minimale veiligheidsvoorwaarden:


Bij deze keuring wordt een keuringsbewijs met de vermelding 'Dit document geldt niet als technische keuring daar de staat van het voertuig niet is nagezien' uitgereikt.

Indien het keuringsbewijs geen defect vermeldt, die aanleiding geeft tot een beperking van de geldigheid, kan een aanvraag tot inschrijving als oldtimer gevalideerd worden.

Vanaf 01.01.99 rijdt u een oldtimer voor een specifieke keuring voor. Deze specifieke keuring gebeurt voor de eerste inschrijving als oldtimer of voor de herinschrijving van de oldtimer op naam van een nieuwe eigenaar. Deze keuring leidt bij inschrijving tot afgifte van een specifieke oldtimer kentekenplaat ("O"-plaat).

De keuring oldtimer wordt in de 76 keuringscentra in Belgie uitgevoerd.

Mocht u echter nog problemen of vragen hebben bel of stuur gerust een bericht:
E-mail:info@trabant.be of tel: 00316-51665692 het TSTD

This is trademark laws under Belgian and International law. All rights reserved.
© 2005 GOCA